DJ ERNST
Let's groove ... Dé feest DJ voor jouw perfecte feest!

DE GESCHIEDENIS VAN DE JUMBO DANCING OLDENZAAL

De geschiedenis van de Jumbo Dancing start in 1983. Paul Borghuis neemt, na het faillissement van Twents Uitgaans Centrum De Kei, deze zaak over en maakt er onder de naam Jumbo Dancing een daverend succes van. Met een vloeroppervlak van maar liefst 3000 vierkante meter kan met recht gesproken worden over een mega-discotheek. De Jumbo Dancing was gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van Gelderman (van de textielfabriek H.P. Gelderman & Zonen). De discotheek was onderverdeeld in vijf verschillende zalen. Iedere zaal had zijn eigen thema en daarmee weer een eigen publiek. Daarnaast was er in de Jumbo Dancing ook nog een café - het 'voorcafé' genaamd - en een cafetaria gevestigd.

De zaterdagavond was afgestemd op wat jonger publiek afkomstig uit Oldenzaal en de omliggende plaatsen. Regelmatig hebben er ook bekende artiesten opgetreden op de zaterdagavond. Deze optredens vonden allemaal plaats in de Grote Zaal. Legendarische optredens waren die van: Imagination (zelfs 3 keer) en Tyree & Fast Eddie. Op dit soort avonden was de Jumbo Dancing één kolkende massa van dansende en blije mensen. Op de vrijdagavond was meestal alleen de Grote Zaal en de Verdiepte Dansvloerzaal open. De zondagavond kende vooral in de beginfase enorme successen. Er stond iedere week wel een live band op het podium. BZN, Level 42, KC & The Sunshine Band, Shakatak, Doe Maar en PPM Showband mogen in dit verband niet onbenoemd blijven.

Jumbo Dancing Oldenzaal, bekend in heel Nederland

Landelijke bekendheid kreeg de Jumbo Dancing onder meer vanwege de tv-opnames van het Veronica programma 'Nederland Muziekland'. Vele nationale en internationale artiesten en bands kwamen naar Oldenzaal. Vanuit heel het land stroomden de bezoekers toe.

Een horecawet zegt dat een concept of thema ongeveer vijf jaar meegaat. De Jumbo Dancing heeft echter ruim 12 jaar bestaan. Dit is mede te danken aan het feit dat men altijd wel is meegegaan met de ontwikkelingen. Zo beschikte de Jumbo Dancing over een zeer exclusieve - en kostbare - 7 kleuren krypton laser van Tarm. Ook ten aanzien van de muziektrends werd budget en tijd vrijgemaakt. Regelmatig gingen er medewerkers van de Jumbo Dancing op 'collegabezoek'. Doel hiervan was om te bekijken hoe het er in andere discotheken aan toe ging. Hoe is de inrichting, welke muziek draait men, welke type publiek trekt men aan en wat kunnen wij hiervan leren? Bekende discotheken zijn toen met een bezoek vereerd, bijvoorbeeld: Club Roxy, IT, Escape, Parkzicht Rotterdam, Goldfinger, The Palace Zaandam en Tomorrowland Rotterdam.

Opkomst van de housemuziek

Deze nieuwe muziekstijl werd al in een vroeg stadium opgepakt door enkele DJ's van de Jumbo Dancing. Dit leidde in het begin nog wel eens tot discussies onder het personeel en de bezoekers. De ene groep haatte house en de andere vond het juist prachtig. De rest in geschiedenis... In de Grote Zaal werd voornamelijk de betere dance muziek gedraaid. Via onze kanalen beschikten wij meestal als eerste over de beste en nieuwste nummers. Het was nog een hele klus om voorop te blijven lopen. De meeste goede (import) platenzaken zaten immers in het westen van het land (Rhythm Import Amsterdam, Dance Tracks Amsterdam, Attalos Arnhem en Kareltje Utrecht). Dit betekende vaak zaterdagochtend op pad gaan zodat je dan zaterdagavond weer de beste en nieuwste nummers kon draaien. Omdat wij beschikten over een behoorlijk budget en bovendien vaste klant waren zagen de import platenzaken ons graag komen en reserveerden zij de beste en meest originele 12 inches voor ons. Zo konden wij in Oldenzaal vaak gelijk de nieuwste nummers laten horen die op dat moment ook in de IT en in de Roxy werden gedraaid.

Ik verkeer zelf in de gelukkige omstandigheid dat ik 9 jaar lang DJ ben geweest in de Grote Zaal van de Jumbo Dancing. In deze tijd heb ik heel veel leuke, interessante en aardige mensen ontmoet. Een aantal van de vaste medewerkers behoort tot op de dag van vandaag nog steeds tot mijn vriendengroep. 

JOUW EIGEN FEEST IN EEN 'JUMBO DANCING SFEER' MET DE ECHTE DJ VAN DE JUMBO DANCING?

Verlang je soms terug naar de jaren 80 en 90? Wil je wel weer eens lekker dansen op de fantastische muziek uit die tijd? Dat kan gewoon hoor! Organiseer je een feest, wordt je bijvoorbeeld 40, 50 of 60 en wil je iets speciaals doen of moet je een bedrijfsfeest organiseren?⭐ Wist je dat je DJ Ernst - 9 jaar dé DJ van de Grote Zaal van de Jumbo Dancing - kunt inhuren?
Succes gegarandeerd!

Meer weten of een boeking maken? Laat hieronder je contactgegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

Natuurlijk komen alle mooie dansnummers voorbij, zoals: Snap!-Rhythm is a Dancer, Luther Vandross & Janet Jackson-The Best Things in Life Are Free, Donna Summer-Last Dance, Rick Astley-Never Gonna Give You Up, Incognito-Always There, Nomad-I Wanna Give You Devotion, Haddaway-What Is Love, Technotronic-Pump Up The Jam, Dan Hartman-Relight My Fire, The Passadenas met Tribute en nog heeeeeeel veel meer. Natuurlijk draaien wij ook jouw favoriete hits. Inclusief super lichtshow en heel veel nummers 'in the mix'.

Twijfel niet langer en neem contact op. Wij vertellen je graag alle mogelijkheden!

Bekijk hier de video van Turn Back The Boeskoolbeat 2015 Jumbo Dancing Oldenzaal met DJ Ernst!

Op 18 mei 2019 was er een grote personeelsreünie. Meer informatie hierover vindt je op >  https://www.stadstheaterdebond.nl/theater/reunie-personeel-jumbo-dancing-e.v.a/18-05-2019-20-45

Vraag: als je nog leuke verhalen of mooie foto's hebt dan ontvang ik deze graag. Je kunt de verhalen en foto's sturen naar: info@djernst.nl. Bert M. - een vaste bezoeker van de Grote Zaal - maakte mij attent op een website met foto's van de Jumbo Dancing.


Jumbo Dancing Oldenzaal het logo
Jumbo Dancing Oldenzaal het logo
Jumbo dancing
Jumbo dancing
Grote zaal Jumbo Dancing DJ Ernst
Grote zaal Jumbo Dancing DJ Ernst
Jumbo Carnaval
Jumbo Carnaval
Tyree, Fast Eddy en DJ Ernst
Tyree, Fast Eddy en DJ Ernst
 
E-mailen
Bellen
Map